Forum > Decoders > PVR Decoders > Recording problems with DSTV Explora
Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2014-10-10 , 08:20
Lollyj Lollyj is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
Angry Recording problems with DSTV Explora

Hi

I went away for two weeks and set my DSTV Explora to record a number of series while I was away. Everything worked smoothly until Saturday, when 95% of the recordings have not recorded.

The section titled 'failed recordings' gives the reason for each failure as being 'Programme information not found'.

When I returned on Tuesday I did a hard reset. A couple of series recorded but again some didn't.

This morning I did another hard reset and now there is no information showing in the EPG, Boxoffice or DSTV Catchup. I did another hard reset and the same thing shows. Also the Explora is making a ticking noise this morning, which I haven't noticed before.

Please help. I have 108 recordings on the Explora and don't want to lose them. I've lost many recordings with previous problems with old decoders, which is the reason I sprang for the Explora, thinking this won't happen anymore.
Reply With Quote
  #2  
Old 2014-10-10 , 11:27
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,391
Please provide us with some more detail on your install. It sounds as if you have an overheating problem on your hands here. ALL the decoders require very good air circulation to prevent overheating. Overheating causes the HDD first to cut out, not because they are faulty but simply as a protection measure. There are other portions of the circuitry that also have protection measure in place.

The ticking noise suggests an issue with the fan. If it is the fan, then a swop may be the only way out.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, SD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(2), PACE HD PVR 4T, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1
2 unmentionable FTA decoders
Win 10 Pro (64-bit) version 1703, build 15063.138
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2x6 MS, FSM permanently connected.
MS Edge 40 with MSEdge HTML 15
Reply With Quote
  #3  
Old 2014-10-10 , 11:46
Lollyj Lollyj is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
Thanks Geoff, that's what I was afraid of. Really not keen to swop out for a reconditioned unit when mine is less than a year old.

And I'll lose all my recordings
Reply With Quote
Reply
Tags
dstv, explora, hard drive, recording
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Explora slow motion problems superdave PVR Decoders 27 2015-08-07 08:26
Explora recording problems dealer101 PVR Decoders 10 2014-10-12 20:38
Explora - Harddrive Problems thatnickygirl PVR Decoders 3 2014-10-07 16:28
Explora. Catchup. Series Problems EmJay PVR Decoders 10 2014-06-10 19:39
Problems, problems Andrecp DStv Forum Archive (12 May 2014) 3 2010-05-17 09:01