Forum > DStv Forum Archive (12 May 2014) > DStv Products > XtraView > explora +hd pvr 2p loosing heartbeat
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2014-05-05 , 21:46
legrandroumi legrandroumi is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default explora +hd pvr 2p loosing heartbeat

Hello everyone,
I need some help here.
I bought an explora decoder 2 weeks ago. Took it to dstv service centre to have it set as my primary decoder and the hd pvr 2 P as the secondary.
Went back home and did all the connections using the multi switch 5-1 .
Everything worked well for 2 days. After those 2 days, I started getting E143-4 (waiting for communication from primary decoder)
Checked my settings on the decoders: RF in on explora and RF out on hd pvr 2P
Rebooted both decoders .Got the secondary decoder working again but this time for 2 hours only....
Changed the heartbeat cable with a brand new coaxial RG6-75Ohm...
Despite the new cable, I'm still unable to have normal extra viewing in my bedroom for more than 2 hours or 3 hours.
All the decoders are on a ''open space'' , not exposed to direct sunlight
Please help
Thank you
  #2  
Old 2014-05-06 , 15:49
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,006
Only way to get this sorted oiut is to verify that your service has been set up correctly. A call to the XV call centre should be your first port of call.

Doubt that the problem is hardware related.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, SD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(2), PACE HD PVR 4T, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1
2 unmentionable FTA decoders
Win 10 Pro (64-bit) version 1703, build 15063.138
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2x6 MS, FSM permanently connected.
MS Edge 40 with MSEdge HTML 15
  #3  
Old 2014-05-06 , 18:01
legrandroumi legrandroumi is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Dear Geoff D,
Thank you for your reply. forgot to mention that I did take both decoders to dstv service centre to get them checked. they told me that everything was in order and advised me to have my installation rechecked.
My installation was reassessed by an accredited Dstv installer. The installer didn't find any problem on my installation.
Still my extra view doesn't work for more than 3 hours...

very frustrating
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regularly loosing heartbeat ShaunB XtraView 9 2014-03-28 10:02
Loosing sound georgelza HD PVR 5 2014-02-28 06:42
HD Pvr Loosing signal jodyb HD PVR 6 2009-06-08 17:17
Loosing sound dirty dog Standard decoder 25 2009-05-20 18:39
DSD910 Loosing settings Darkwing Standard decoder 5 2008-12-02 10:35