Forum > Content > Sport > SuperSport Blitz going HD
Reply  
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2017-03-10 , 10:45
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,467
Default SuperSport Blitz going HD

The Blitz channel is supposed to go HD on the 29th March.

Now , this channel is available to every single package MC offers.

Does this mean it will be available in HD on all HD capable decoders old and new?
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, SD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(2), PACE HD PVR 4T, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1
2 unmentionable FTA decoders
Win 10 Pro (64-bit) version 1703, build 15063.138
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2x6 MS, FSM permanently connected.
MS Edge 40 with MSEdge HTML 15
Reply With Quote
  #2  
Old 2017-03-14 , 23:47
Toto's Avatar
Toto Toto is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Jan 2009
Location: Rooihuiskraal, Centurion
Posts: 1,725
Quote:
Originally Posted by Geoff D View Post
The Blitz channel is supposed to go HD on the 29th March.

Now , this channel is available to every single package MC offers.

Does this mean it will be available in HD on all HD capable decoders old and new?
Where did you hear this? I missed it
__________________
Once you go HD, you'll aways want more HD...Follow me on twitter @totka81
Reply With Quote
  #3  
Old 2017-03-15 , 11:57
MC Marietjie's Avatar
MC Marietjie MC Marietjie is offline
MultiChoice
 
Join Date: Jul 2010
Location: Johannesburg, Gauteng
Posts: 8,223
Yes Geoff - as with all our HD channels, if you have HD capability on your decoder and TV, you'll receive the channels on your package that are available in HD, in HD.
Reply With Quote
  #4  
Old 2017-03-15 , 12:27
Toto's Avatar
Toto Toto is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Jan 2009
Location: Rooihuiskraal, Centurion
Posts: 1,725
Quote:
Originally Posted by MC Marietjie View Post
Yes Geoff - as with all our HD channels, if you have HD capability on your decoder and TV, you'll receive the channels on your package that are available in HD, in HD.
When and where was this announcement made Marietjie? Is this the only channel to be upgraded to High Definition. This certainly great news! Looking forward to Sky Sports News in HD!
__________________
Once you go HD, you'll aways want more HD...Follow me on twitter @totka81
Reply With Quote
  #5  
Old 2017-03-15 , 12:35
MC Marietjie's Avatar
MC Marietjie MC Marietjie is offline
MultiChoice
 
Join Date: Jul 2010
Location: Johannesburg, Gauteng
Posts: 8,223
We announced it last week to our media at the Group Media Showcase - SuperSport has not sent out an official announcement yet. Their CEO simply mentioned it to the media and it was reported on by a few of them.
Reply With Quote
  #6  
Old 2017-03-15 , 12:43
Toto's Avatar
Toto Toto is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Jan 2009
Location: Rooihuiskraal, Centurion
Posts: 1,725
Quote:
Originally Posted by MC Marietjie View Post
We announced it last week to our media at the Group Media Showcase - SuperSport has not sent out an official announcement yet. Their CEO simply mentioned it to the media and it was reported on by a few of them.
Ok thanks for the clarification

Perhaps a coincidence but it seems to me that when MNET closes a channel down, SS opens/upgrades a new one to HD? I believe something similar happened with SS12 HD. Sounds more like an internal slot swap between the two groups ( SS and MNET)...just another conspiracy theory
__________________
Once you go HD, you'll aways want more HD...Follow me on twitter @totka81
Reply With Quote
  #7  
Old 2017-03-15 , 13:36
Krugie's Avatar
Krugie Krugie is online now
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Dec 2008
Location: Moreleta Park, Pretoria
Posts: 3,916
Quote:
Originally Posted by Toto View Post
When and where was this announcement made Marietjie? Is this the only channel to be upgraded to High Definition. This certainly great news! Looking forward to Sky Sports News in HD!
The only other channel I'm aware of that was announced there to go HD is Channel O.
__________________
Octo-LNB to 2 x 5.2 switches. Explora 1 (Primary) & HDPVR 2P (Secondary) in lounge, Samsung 55" UA55F8500 Smart 3D LED TV, HDMI picture and audio via Onkyo TX-NR626 receiver, Samsung BD-F7500 3D Blu-Ray player. Explora 1 in bedroom with HDMI picture & audio to Samsung 32" UA32F5500 Smart LED TV.
Reply With Quote
  #8  
Old 2017-03-16 , 10:31
SS Sandile's Avatar
SS Sandile SS Sandile is offline
SuperSport
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 508
http://www.supersport.com/press-rele...z_goes_full_HD

SuperSport Blitz, the popular sport news and highlights channel, will soon be broadcasting in full High Definition (HD).

Blitz (channel 200) will go live in HD on Wednesday, March 29.

“Offering SuperSport Blitz in high definition has been in the works for quite some time and I’m glad that the moment is now just days away,” said SuperSport’s CEO Gideon Khobane.

“We live in an age where all broadcast content is produced in HD and our long-term objective is to offer all SuperSport channels in HD.”

With SuperSport Blitz available across all DStv bouquets, subscribers on entry level packages with HD-capable decoders will now be able to experience HD broadcasts.
Reply With Quote
  #9  
Old 2017-03-17 , 14:50
OrangeII's Avatar
OrangeII OrangeII is offline
Has mastered the i-Plate and DStv guide
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 462
Is the whole channel going HD (so the periodic Sky Sports part too) or just the Blitz portion thereof?

If the latter, who gives a damn? I certainly can't be bothered to watch that completely amateurish take on a sports highlights channel. Having Sky Sports there just shows the difference in quality even more!
__________________
It is what it is.
Reply With Quote
  #10  
Old 2017-03-17 , 14:55
Toto's Avatar
Toto Toto is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Jan 2009
Location: Rooihuiskraal, Centurion
Posts: 1,725
Quote:
Originally Posted by OrangeII View Post
Is the whole channel going HD (so the periodic Sky Sports part too) or just the Blitz portion thereof?

If the latter, who gives a damn? I certainly can't be bothered to watch that completely amateurish take on a sports highlights channel. Having Sky Sports there just shows the difference in quality even more!
You can't have contents-based HD nowadays. Sky Sports News is available in HD. It's a no brainer.
__________________
Once you go HD, you'll aways want more HD...Follow me on twitter @totka81
Reply With Quote
Reply  
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Supersport Blitz trailer - please get rid PG31 General 2 2014-11-16 10:35
Supersport Blitz WTF IcemanBRFC DStv Mobile 6 2014-10-17 21:19
No SABC channels, no audio channels, no Supersport Blitz on EasyView abeldup Standard decoder 16 2013-01-11 10:29
Whats going on with supersport?!?!?!?! rakabos DStv Forum Archive (12 May 2014) 9 2011-09-09 14:20
Supersport blitz EPL FAN DStv Forum Archive (12 May 2014) 1 2009-02-08 13:05