Forum > Decoders > Installation > Xv using explora and 1132 single view decoder
Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2018-01-03 , 01:49
STOSMART STOSMART is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Default Xv using explora and 1132 single view decoder

Kindly assist, I have:

Explora
1132 single v sd decoder
Quad lnb
Explora dstv multiswitch

There is existing xplora quad lnb installation.


Please provide me with options and if possible kinda sketch asseblief!

Dankie/Thanks

NB! Compliments of the new year!!




Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by STOSMART; 2018-01-03 at 02:05. .
Reply With Quote
  #2  
Old 2018-01-03 , 07:11
Optimist's Avatar
Optimist Optimist is offline
Changes remote batteries hourly
 
Join Date: Jul 2012
Location: N/E JHB
Posts: 15,597
Compliments of the season to you too :-)

Quote:
Originally Posted by STOSMART View Post
There is existing xplora quad lnb installation.
It doesn't sound like you'll need to do much - you should then already have 4 cables from the quad LNB connecting to the 4 LNB inputs on the MultiSwitch (MS).
Connect one cable from the A or B port on the MS to the Explora.
Now just add a cable to any one of the 4 universal legacy outputs on the MS and connect that to the 1132's LNB input.
Lastly, connect the RF In port on both decoders to each other, and check that any menu references to these ports are set to that choice.
Then you're ready to call in and activate XtraView (XV).

Someone will help you further if you need more detailed instructions regarding the household signal and remote control distribution etc. If so, please provide all the detail you can about it.
Reply With Quote
  #3  
Old 2018-01-03 , 09:45
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,667
Confirm which Explora switch you have, the 5-2 switch is the correct one.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, PACE 4T HD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(3) PSU's, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1.
Spare switches and LNBs: 1 x 5-1(repaired); 1 x 5-2.Numerous so called faulty LNBs that were easily repaired.
2 unmentionable FTA decoders
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2 x (2x6) MS, FSM permanently connected.
Reply With Quote
  #4  
Old 2018-01-07 , 02:03
STOSMART STOSMART is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Geoff D View Post
Confirm which Explora switch you have, the 5-2 switch is the correct one.


Yes of course, it's a (5-2)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 2018-01-07 , 09:26
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,667
Then the install is as already described by Optimist.

Depending on what you want to be able to do with the RF outputs, XV will work as soon as it is activated. The Explora is the Primary decoder.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, PACE 4T HD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(3) PSU's, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1.
Spare switches and LNBs: 1 x 5-1(repaired); 1 x 5-2.Numerous so called faulty LNBs that were easily repaired.
2 unmentionable FTA decoders
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2 x (2x6) MS, FSM permanently connected.
Reply With Quote
  #6  
Old 2018-01-08 , 14:14
MC Field Services MC Field Services is offline
Has mastered the i-Plate and DStv guide
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 340
Xtraview using an Explora with 1132 decoder and a 5.2 switch.
attached is an example
Attached Files
File Type: pdf xtraview Explora with DSD1132.pdf (112.6 KB, 17 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 2018-01-14 , 10:10
STOSMART STOSMART is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Optimist View Post
Compliments of the season to you too :-)



It doesn't sound like you'll need to do much - you should then already have 4 cables from the quad LNB connecting to the 4 LNB inputs on the MultiSwitch (MS).
Connect one cable from the A or B port on the MS to the Explora.
Now just add a cable to any one of the 4 universal legacy outputs on the MS and connect that to the 1132's LNB input.
Lastly, connect the RF In port on both decoders to each other, and check that any menu references to these ports are set to that choice.
Then you're ready to call in and activate XtraView (XV).

Someone will help you further if you need more detailed instructions regarding the household signal and remote control distribution etc. If so, please provide all the detail you can about it.


Thank you very much for your assistance. XV is set and running!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 2018-01-14 , 10:12
STOSMART STOSMART is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by MC Field Services View Post
Xtraview using an Explora with 1132 decoder and a 5.2 switch.
attached is an example


Thank you very much, itís set and running!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 2018-01-14 , 10:13
STOSMART STOSMART is offline
Still gets up to change channels
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Geoff D View Post
Then the install is as already described by Optimist.



Depending on what you want to be able to do with the RF outputs, XV will work as soon as it is activated. The Explora is the Primary decoder.


Thanks Geoff D!

All in place!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extra VIew - 2P and New Standard HD Single View liyaqat Installation 6 2015-08-31 13:32
Using the A3 universal remote with a DSD 1132 decoder : ) C4 Remote Controls 34 2013-08-15 14:36
New single view 1132? Merv Standard decoder 26 2012-04-13 09:54