Forum > DStv Forum Archive (12 May 2014) > DStv Products > Standard decoder > 1110 - Remote stops working after auto download
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2008-12-12 , 11:29
davey davey is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default 1110 - Remote stops working after auto download

Last night just after 20:00 an automatic software download was initiated by Multichoice. The process completed as normal and the decoder re-booted automatically. Just one little problem, the decoder does not respond to the remote that came with it. It does however, still respond to the old style (720i) remote. In advanced settings, under remote, I have selected the option to work with both the old and new remotes. I'm too scared to select just the new remote.

I this a new software bug or what is going on?
  #2  
Old 2008-12-13 , 17:23
davey davey is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
I found the problem - or rather a cure. Pressing [shift][TV1] on the remote restored new style remote functionality. It seems that when the decoder rebooted after the software download, it was for some reason left in TV2 mode, i.e it was expecting relayed remote commands from a TV1 decoder in an XtraView setup or something like that. Note that I am not using XtraView and I have never used the TV1 or TV2 buttons on the remote before, so it was definitely the upgrade and subsequent reboot that left it in this state.
  #3  
Old 2008-12-15 , 10:08
Greggles's Avatar
Greggles Greggles is offline
Knows how to use a remote
 
Join Date: Nov 2008
Location: Beautiful Cape Town
Posts: 192
I didn't experience this problem .... but I have changed the remote to TV2 accidentally before.
Perhaps your fingers were also doing the walkies without you realising it?? Best keep an eye on your nostrils (LOL)!
__________________
Ordinary wont change the world
  #4  
Old 2008-12-15 , 11:00
Barendb's Avatar
Barendb Barendb is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Nov 2008
Location: Pretoria, Doornpoort
Posts: 1,017
After the last Upgrade the Decoders did loose settings and had to be done over. Hopefully it won't happen with future releases.
__________________
4B - Dual LNB - 2x6 MS - HD-PVR[Out] - SD-PVR[Out] (XV Activated)
RF Dist: T-PIECE- SLX(4) Splitter, 3 x TVLINKS: LCD Plasma, LG LCD connected via HDMI Splitter
  #5  
Old 2008-12-16 , 17:31
cybershark cybershark is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
The same happened to me, thanks for the info on how to fix it davey.
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off