Forum > Decoders > PVR Decoders > DSTV Explora - Very disappointed
Reply  
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 2017-06-19 , 14:18
MC Marietjie's Avatar
MC Marietjie MC Marietjie is offline
MultiChoice
 
Join Date: Jul 2010
Location: Johannesburg, Gauteng
Posts: 8,140
Just to close this loop for everyone else following this thread - we are sending out our field services with a replacement decoder tomorrow to double check everything and install the replacement decoder.
Reply With Quote
  #42  
Old 2017-06-21 , 08:30
mbeylis mbeylis is offline
Knows how to use a remote
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 151
Good Day

Thank you to all from Multichoice who have assisted me in resolving my Explora Issue

Thanks to MC Marietjie and MC Lindi as well as Tebogo and Roger

Roger from multichoice was at my house yesterday to install the replacement decoder

Initial signs indicate that everything seems to be working. Lets hope it stays this way

The hard drive is not making funny sounds and there are no hard drive error messages
Recordings appear to be working
Pausing and Rewinding is working
Still waiting for Box Office and Catchup to finish downloading to confirm this is fine
HDMI is working
Still need to test Ethernet Port

Thanks
Mark
__________________
Smart LNB
Primary (Explora)
Extraview 1 : Explora
Extraview 2 : Coming Soon
Cables : Many
Reply With Quote
  #43  
Old 2017-06-21 , 08:31
mbeylis mbeylis is offline
Knows how to use a remote
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 151
I do have a question regarding the relaying of remote signals but I will start another thread for this
__________________
Smart LNB
Primary (Explora)
Extraview 1 : Explora
Extraview 2 : Coming Soon
Cables : Many
Reply With Quote
  #44  
Old 2017-06-21 , 11:35
beetle bailey's Avatar
beetle bailey beetle bailey is offline
4K, baby!
 
Join Date: Nov 2008
Location: Brackenfell, Western Cape
Posts: 4,936
I am curious as you say you've had numerous swap outs and all ended up giving you problems in the past? Now MC staff come, replace the decoder and all SEEMS to now be working fine?

This, to me, says one of two things. One they found something which was wrong with your set up or the settings on your decoder or two a very poor state of affairs when it comes to how the refurbished decoders have been repaired?

Can you give any explanation of why this latest decoder is working fine, and hopefully it continues to do so, while numerous others all failed?
__________________
Explora (Primary) and 2P HD Decoder (Secondary); Twin LNB; Samsung HT-J5550 Home Theatre System, Sony KLV-32S400A tv and Sony KLV-22Bx320 tv.
Reply With Quote
  #45  
Old 2017-06-21 , 12:05
mbeylis mbeylis is offline
Knows how to use a remote
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by beetle bailey View Post
I am curious as you say you've had numerous swap outs and all ended up giving you problems in the past? Now MC staff come, replace the decoder and all SEEMS to now be working fine?

This, to me, says one of two things. One they found something which was wrong with your set up or the settings on your decoder or two a very poor state of affairs when it comes to how the refurbished decoders have been repaired?

Can you give any explanation of why this latest decoder is working fine, and hopefully it continues to do so, while numerous others all failed?
Well the technician from multichoice found no problems with my setup although I am not sure as to the level of testing in terms of testing things with mulimeters etc but in terms of all cabling and devices used (eg splitters) this was all fine

With regards to the Explora's my problems were as such
  • Original New Explora Model 1 - Electrical Damage - HDMI and Ethernet ports broken
  • Insurance Replaced Decoder ( not sure if new or refurbished) - HDMI port broke after couple months (+/- 3 months)
  • Insurance re-replaced Decoder (was told this time it was new) - HDMI port broke after some months (+/- 7 months)
  • Decoder I received from multichoice last week which was refurbished - Hard Drive physical failure Day 1
  • Current Decoder from multichoice which is said to be new is currently working fine
As for the quality of the refurbishments I would not be able to say. If the insurance were replacing with refurbished and multichoice with refurbished then all my problems have been with refurbished models
__________________
Smart LNB
Primary (Explora)
Extraview 1 : Explora
Extraview 2 : Coming Soon
Cables : Many
Reply With Quote
  #46  
Old 2017-06-21 , 15:35
Luke7777's Avatar
Luke7777 Luke7777 is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Dec 2008
Location: Menlo Park Pretoria
Posts: 1,521
HDMI is a funny thing... can be anything from the cable not well supported and 'hanging' in the port, to spikes (not sure what to call it) when cables are plugged in and out with power on. No moving parts like the HDD , so not much that can go wrong there...
__________________
Quad LNB Explora switch 5.1
Explora (Primary) Pace 4P HDPVR (Secondary)
Xtraview - decoders same room - 3 distributed HDMI endpoints via 2x4 Matrix and Cat6
100/50 Fibre (OpenServe/AH Capped)
------------------------------------------
DSD1110 in holiday mode
DSTV Mobile via Drifta WiFi (S5& iPad)
Reply With Quote
Reply  
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony Entertainment Channel - Picture very very bad LesleyH Picture/Audio Quality 14 2012-11-29 15:39
Very Disappointed Client tiboze Service Queries 16 2011-06-14 15:15
Disappointed in MultiChoice Sikie Service Queries 3 2011-01-09 14:54
Cycling Fan Disappointed - Giro d 'Italia Barry Kleu DStv Forum Archive (12 May 2014) 0 2009-05-19 16:58
I'm disappointed. Young_Z Standard decoder 4 2008-12-15 09:13