Forum > Customer service > Customer service > Explora 2 to ethernet via PC?
Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2017-07-17 , 16:28
scubamut scubamut is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Default Explora 2 to ethernet via PC?

My new Explora 2 is close to my PC which is already connected to the internet via wifi. Is it possible to connect the Explora via ethernet to the PC without the need of the additional connector in order to connect to the internet?
Reply With Quote
  #2  
Old 2017-07-17 , 16:48
Simon Simon is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cape Town
Posts: 3,211
Quote:
Originally Posted by scubamut View Post
My new Explora 2 is close to my PC which is already connected to the internet via wifi. Is it possible to connect the Explora via ethernet to the PC without the need of the additional connector in order to connect to the internet?
You would need two ethernet ports on your PC though. That would cost you money anyway.

Seriously, I would just get one of these.

If you have a gigabit network ...

D-Link

Or, if you have a "regular" network, you could get one of these for R139 TP-Link
__________________
In the land of the blind, the man who says he has one eye is king.
If it's worth doing, it's worth doing right!
Say "NO" to Stretch-O-Vision
Reply With Quote
  #3  
Old 2017-07-17 , 16:49
Simon Simon is offline
Changes remote batteries daily
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cape Town
Posts: 3,211
My reply (awaiting moderator approval), missed the bit about the wifi connection.
__________________
In the land of the blind, the man who says he has one eye is king.
If it's worth doing, it's worth doing right!
Say "NO" to Stretch-O-Vision
Reply With Quote
  #4  
Old 2017-07-17 , 16:53
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,323
Quote:
Originally Posted by scubamut View Post
My new Explora 2 is close to my PC which is already connected to the internet via wifi. Is it possible to connect the Explora via ethernet to the PC without the need of the additional connector in order to connect to the internet?
Run a cable connection directly to your router is possible. to try and connect via your PC is complicated.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, SD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(2), PACE HD PVR 4T, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1
2 unmentionable FTA decoders
Win 10 Pro (64-bit) version 1703, build 15063.138
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2x6 MS, FSM permanently connected.
MS Edge 40 with MSEdge HTML 15
Reply With Quote
  #5  
Old 2017-07-17 , 17:24
scubamut scubamut is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Would Explora to the PC via (short) ethernet cable connect with existing wifi to the internet?
Reply With Quote
Reply
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Explora not connecting via ethernet Harrab PVR Decoders 10 2015-02-05 11:51
Dstv HD PVR P2 Ethernet Port lloydjarrett HD PVR 7 2012-01-16 11:42
ethernet and usb ports viviannaidoo HD PVR 22 2011-07-20 18:13
HDMI over Ethernet - Any problems? JG HD PVR 15 2009-12-20 13:10