Forum > Decoders > PVR Decoders > XtraView not working
Thread Tools Display Modes
Old 2018-02-16 , 12:16
roberthorne roberthorne is offline
Still listens to the wireless
Join Date: Feb 2018
Posts: 1
Default XtraView not working


First time posting but I'm desperate so I'll get right into it...

In December I upgraded from an Explora to an Explora 2. My setup has changed to have the Explora 2 as my primary decoder and my Explora as the XtraView. This was all working fine until I tried to add a Single View HD decoder onto my account to use as a 2nd Xtraview at the end of January. For the last 2 weeks I have an E16-4 message on my XtraView Explora, and the same message when plugging in the Single View HD decoder. Channel 100 plays so I assume I have a signal. Nothing changed with regards to the setup, it was working on Jan 26th and not working when I got home from work on Jan 27th. I've been through the troubleshooting with the help of the team on Twitter without success.

When I went through the process of adding the Single View HD decoder the person I spoke to said there was an issue that needed to be sorted out by the XtraView department but did not elaborate

Account number:91009987
Explora 2 primary: 1055169955
Explora xtraview: 1034476298 (was active)
Single View HD xtraview: 1031237918 (has never been active on my account)

Any help would be appreciated


Reply With Quote
Old 2018-02-16 , 12:38
Optimist Optimist is offline
Changes remote batteries hourly
Join Date: Jul 2012
Location: N/E JHB
Posts: 15,383
Hi Robert and welcome :-)

If the Single View HD Decoder is a series 5 model (aka 4137) - some are known to have a problem and it might need replacing, take all 3 decoders to your closest MC service centre (a main one is better than an agency).

Even if not the problem, they can sort it all out for you. Make sure they demonstrate it all works before leaving there.

If you want DIY help later, best to post in the Installation forum section.

All the best with it.
Reply With Quote
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TV Guide not working and PVR channel display not working kleeprop HD PVR 5 2013-09-29 07:39
XtraView not working on RF-Out RenierZA XtraView 26 2010-06-06 23:04
XtraView not working (SD PVR + HD PVR) Vish XtraView 1 2010-06-04 10:48
Xtraview not working DJ-P XtraView 2 2009-07-06 08:33
NEW Primary Decoder & Xtraview not working xarsus XtraView 1 2009-04-29 10:03