Forum > DStv Forum Archive (12 May 2014) > DStv Products > Installation > Upgrade Xtraview installation from HDPVR + 1110 to HDPVR + HDPVR
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2011-07-25 , 12:38
Tuiphilii Tuiphilii is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default Upgrade Xtraview installation from HDPVR + 1110 to HDPVR + HDPVR

Hi there

I want to upgrade my current setup which is an Xtraview HDPVR P2 + 1110 Decoder (in separate rooms) to a HDPVR P2 + HDPVR P2 setup. The HDPVR in my lounge is the primary decoder and there are no RF links between the two decoders.

Is it simply a matter of unplugging the 1110 Decoder and replacing it with the HDPVR P2 Decoder, or will I need to physically change something in my installation?

I realise that I will need to give DSTV a call to link the new decoder to the old one, but apart from this, it there anything that I will need to do?

Also, do I undertand correctly, there will be no additional monthly costs involved in this change?

Your advice will be appreciated.

Thanks
  #2  
Old 2011-07-25 , 12:50
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,333
Quote:
Originally Posted by Tuiphilii View Post
Hi there

I want to upgrade my current setup which is an Xtraview HDPVR P2 + 1110 Decoder (in separate rooms) to a HDPVR P2 + HDPVR P2 setup. The HDPVR in my lounge is the primary decoder and there are no RF links between the two decoders.

Is it simply a matter of unplugging the 1110 Decoder and replacing it with the HDPVR P2 Decoder, or will I need to physically change something in my installation?

I realise that I will need to give DSTV a call to link the new decoder to the old one, but apart from this, it there anything that I will need to do?

Also, do I undertand correctly, there will be no additional monthly costs involved in this change?

Your advice will be appreciated.

Thanks
If there are no RF links between the two decoder, are you paying 2 separate subscriptions?

You will need to chnage your feeds from the antenna to the 2 decoders and IF you want to link the decoders uner one subscription, you will ahve to install a HB connection.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, SD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(2), PACE HD PVR 4T, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1
2 unmentionable FTA decoders
Win 10 Pro (64-bit) version 1703, build 15063.138
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2x6 MS, FSM permanently connected.
MS Edge 40 with MSEdge HTML 15
  #3  
Old 2011-07-25 , 13:02
Tuiphilii Tuiphilii is offline
Still listens to the wireless
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Hi

Thanks for your reply.

There is a heartbeat cable beween the two decoders, so it is under one subscription. What I meant with "no RF between the decoders" is that the channel viewed on the one TV can not also be viewed on the other TV...if you understand what I am trying to say...

The only cables in my setup are the ones from the Dish, to each of the Decoders and the Heartbeat between the 2 decoders... I think.
  #4  
Old 2011-07-25 , 13:13
Geoff D Geoff D is offline
Technical Myriad
 
Join Date: Nov 2008
Location: PTA
Posts: 16,333
Okay then this is waht you are going to need to do minimum:

(1) Leave the HB cable in place as is.
(2) Check on how many cables come from the antenna (LNB):

IF 2: then you either have a TWIN LNB or a SATCR LNB

TWIN LNB, then there must be a MS somwhere behind the HDPVR2P

If there is only one cable connecting to the HDPVR2P and the other going to the 1110, then you probably have a SATCR LNB with one legacy port.

Bad news is:

(1) you will need a new LNB as you will need more feeds for the second decoder.
(2) You will need to decide to go the TWIN LNB route and a 2x4 MS, or
(3) A SATCR LNG with 2 legacy ports
(4) Or a quad LNB with 4 ports , 2 for each decoder.

Read the sticky under the XV forum item dealing with installations first though. http://forum.dstv.com/showthread.php?t=3919

Once you have done, this, we can show you how to improve on ypur install so that you can view content from both decoders in both rooms.
__________________
Easyview, UEC 4T HD PVR, SD PVR, XV
Spare decoders: SD PVR(2), PACE HD PVR 4T, DSD 660, 1110, 1131, Explora 1
2 unmentionable FTA decoders
Win 10 Pro (64-bit) version 1703, build 15063.138
1.2m antenna, 8-way universal LNB, 2x6 MS, FSM permanently connected.
MS Edge 40 with MSEdge HTML 15
« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads  | You may not post replies  | You may not post attachments  | You may not edit your posts
BB code is On  | Smilies are On  | [IMG] code is On  | HTML code is Off
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacing PACE HDPVR 4 tuner with HDPVR 2P PaulZA HD PVR 1 2011-01-18 17:30
Upgrade to HDPVR 2P Bandit XtraView 2 2010-12-20 11:52
Double Billed for HDPVR and 1110 XtraView zayd XtraView 2 2009-09-02 16:16
HDpvr + HDpvr in seperate rooms - installation naushad XtraView 4 2009-07-16 14:06
Xtraview - 1110 + HDPVR spokie XtraView 15 2008-12-06 22:19